Lagi

Awatar użytkownika
Oxis
Administrator
Administrator

Lagi

Post autor: Oxis » pt mar 02, 2018 10:13 am

Przyjąłem do wiadomości, że występują lagi na serwerze. Potrzebuję trochę czasu, będziemy nad tym pracowali, żeby polepszyć rozgrywkę i wyeliminować lagi po stronie serwera w 100%.
Awatar użytkownika
Oxis
Administrator
Administrator

Re: Lagi

Post autor: Oxis » czw mar 08, 2018 9:56 pm

Problemy z grą/lagi które występowały dotychczas są powodowane głównie przez router, który najzwyczajniej w świecie nie wyrabia. Po odpowiedniej konfiguracji udało nam się zmniejszyć jego obciążenie softu z 80% do 50%. Teoretycznie powinno być już lepiej, natomiast za tydzień (16-17.03) będzie kolejna przerwa techniczna. Zostanie lekko zmodyfikowana infrastruktura i zostanie zakupiony wydajniejszy router. Także proszę jeszcze o trochę cierpliwości.
Awatar użytkownika
Oxis
Administrator
Administrator

Post autor: Oxis » sob mar 17, 2018 11:16 am

Witam,
Nie mam dla Was dobrej wiadomości, mamy obsunięcie wymiany routera i konfiguracji sieci nie z naszej winy - osoba, która miała to zrobić rozchorowała się. Przewidywany czas na kolejną wizytę to około 2 tygodni. Liczę, że do końca marca rozwiążemy ten problem.
Jedyne co mogę na tą chwilę zaradzić, to wyłączyłem (zmniejszyłem do minimum) drop z Waszych postaci podczas śmierci (dropicie tylko złoto).
Awatar użytkownika
Oxis
Administrator
Administrator

Post autor: Oxis » pt mar 23, 2018 5:38 pm

Jutro w sobotę (tj. 24.03.18) spodziewajcie się przerwy technicznej serwera, najprawdopodobniej po południu do dwóch godzin. Postaram się Was poinformować kilka minut wcześniej aby każdy zdążył się bezpiecznie wylogować, także łykacie drugi i bierzecie moby na własną odpowiedzialność.
Awatar użytkownika
Oxis
Administrator
Administrator

Post autor: Oxis » śr kwie 18, 2018 3:23 pm

W sobotę (tj. 21.04.18) przewidywana przerwa techniczna trwająca do 2 godzin. Raczej popołudniu, na tą chwilę nie mam więcej informacji.
Awatar użytkownika
Oxis
Administrator
Administrator

Post autor: Oxis » pn kwie 30, 2018 10:23 pm

W końcu udało nam się wymienić router i zoptymalizować sieć. Mamy nadzieję ze teraz będzie grało wam się lepiej.
Awatar użytkownika
Oxis
Administrator
Administrator

Post autor: Oxis » wt maja 22, 2018 4:44 pm

Wymieniłem dwie bramki do logowania się, dziękuję za udostępnione pliki tej osobie.
Bramy mają lepiej działać tj. nie kickuja graczy z niewiadomych przyczyn, zobaczymy na dniach jak to wygląda, mile widziany od Was feedback, czy coś poprawiło się w tej kwestii.
Awatar użytkownika
Oxis
Administrator
Administrator

Post autor: Oxis » czw lip 26, 2018 8:48 pm

Sytuacja wygląda tak, że w obecnym miejscu gdzie znajduje się serwer lepiej nie będzie - nie sadziliśmy, że będą aż takie problemy z łączem, a nawet prądem. Niestety to mój pomysł i zarazem największy błąd w dziejach Empire.

We wrześniu (pierwsza połowa) planuję przenieść serwer do normalnej serwerowni. Mam nadzieję, że wytrwacie jeszcze miesiąc, a temat lagów i zaników prądu zniknie raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Oxis
Administrator
Administrator

Post autor: Oxis » wt paź 02, 2018 3:02 pm

Co do przenosin serwera, to nic się nie zmieniło - dalej chcę to zrobić. Czekam wciąż na zielone światło. Mnie tak samo drażni już ten temat, bo chciałbym go zakończyć, jednak nie jest to zależne tylko ode mnie.
Najkrócej mówiąc przeciągają się sprawy z podwykonawcami.

PS. Otrzymałem informację, że obecny miesiąc (październik) to realne, aby się tam zaalokować.
Awatar użytkownika
Oxis
Administrator
Administrator

Post autor: Oxis » ndz lis 11, 2018 9:06 pm

Serwer został wstępnie przeniesiony. Zaniki prądowe powinny zniknąć. Rozgrywka powinna być dla Was przyjemniejsza. Najbliższy miesiąc będzie testowym, jakiekolwiek masowe lagi/kicki proszę mi zgłaszać na PW, żebym wiedział i był świadom istniejących problemow na serwerze.
ODPOWIEDZ